Veteransæsonen 2012/2013 - St. Lyngby IF

Gå til indhold

Veteransæsonen 2012/2013

FODBOLD > Klubhistorie

Veteransæsonen 2012/2013                                                                                                    August 2013

Af Henrik Ernst

Veteransæsonen 2012/2013, der sluttede umiddelbart før sommerferien, gav undervejs i turneringen igen håb om at St. Lyngby´s ældste – og måske også mest seværdige - hold kunne blande sig lidt i toppen af tabellen.

Det startede ellers ikke for godt i efteråret med nederlag til hold vi plejer at slå og en placering i den lidt ærgerlige ende af tabellen. Og det var ikke fordi spillet som sådan var dårligt. St. Lyngbys veteranhold har altid yndet at forkæle den kræsne tilskuerskare, sådan at forstå, at de fikse detaljer og lækre vrid med hofterne, der skal snøre modstanderen, altid er blevet udført i så tilpas langsomt tempo, at alle har kunnet nå at få alle lækkerierne med. Denne ellers udmærkede strategi  - for så vidt angår det publikumsvenlige-, har imidlertid nogle gange den ulempe, at modstanderen kan nå at "læse" finten inden den rigtigt når at blive udført. Det kan ikke udelukkes, at vi på den baggrund har tabt en række kampe.

Heldigvis skulle vintertræningen, med Ole som benhård indpisker, vise sig at kunne aflæses i stillingen i løbet af foråret. Det var som om tempoet og grundformen blev skærpet blandt flere af spillerne. Og allerede i første træningskamp mod Oldboys- holdet, der jo som bekendt er en del yngre end veteranerne, blev der vist lovende takter, og Oldboys´erne måtte måske noget uventet, men helt retfærdigt forlade banen med et nederlag mod et bedre kæmpende veteranhold. At Oldboys´erne i den næste træningskamp vandt revancheopgøret, må ifølge deres udsendte reporter snarere tilskrives held end egentligt overbevisende spil.

Veteranerne var på rette spor og tilmed forstærket med profiler, der efter kortere og længere skadespauser nu var tilbage på holdet. Alene kæle-navnene kunne nogle gange virke frygtindgydende, når spillere som "Lynet" og "Næven" og "Maler" løb på banen. Men også allerede etablerede spillerede viste god moral. Frank sørgede som målmand for at begrænse nederlaget til HGI med 2 mål, Ole scorede gennem sæsonen som vanligt mange mål og "Gamle"/"Belli"- (der er tale om en og samme spiller, der har to navne, hvilket formodentligt blot skal illustrere at det er muligt at forene patina med det smukke) sørgede for at rydde op på midtbanen.

Og veteranerne begyndte nu at vinde kampe. Vinderød blev slået, selvom vi kom bagud efter 20 sekunder. Ligeledes blev Vejby-Tisvilde og Græsted slået – også efter at vi her i en kampene kom bagud. Et meget snævert nederlag på 0-1 til topholdet Hundested kunne accepteres efter en god kampindsats. Herefter skulle vi møde Gilleleje, bundholdet under alle med kun 1 point. Og det startede fint med 1-0 føring efter et minut, og holdet begyndte nu at spekulere i at få god målscore, så vi kunne erobre 4. pladsen i rækken foran Ramløse og Græsted. Men ak, herefter glemte vi spille bold – og da kampen sluttede, havde Gilleleje fordoblet deres pointscore.  

Meget bedre gik det ikke i en af de sidste kampe mod Frederiksværk – det andet bundhold i rækken. Også her måtte vi tage til takke med et uafgjort resultat. I det hele taget har St. Lyngby´s veteraner i denne sæson generelt klaret sig bedst mod de hold, der er endt med at ligge over os, mens det er gået mindre godt mod de hold, der er sluttet under os i rækken. Ikke desto mindre endte sæsonen med en slutplacering i den bedre ende af tabellen, og det er en forbedring i forhold til forrige sæsons resultat.


Opdateret 19.01.2022
Tilbage til indhold