Holdbeskrivelser

Far, mor, barn

Her er muligheden for at være aktiv med sit/sine børn eller børnebørn på en sjov og hyggelig måde. Vi vil træne børnenes motorik med basale ting, såsom trille, rulle, slå kolbøtter, hoppe, hinke osv. Vi skal også høre musik samt selv synge sange og lave rim og remser, men her er også mulighed for at slå en kolbøtte, kravle i ribberne og lege i måtter selvom man er voksen. Nøgleordene er glæden ved bevægelse, sved på panden og hyggeligt samvær.

Puslinge

Puslinge er det første hold uden mor og far. De gymnastiske grundtrin indarbejdes gennem leg, og der er fokuseres på glæden ved at bevæge kroppen og lære nye ting – også de ting, som man måske ikke troede man kunne! I hver time får børnene brændt en masse krudt af til inspirerende musik, og der øves balance, rim og remser, sanselege og lege med håndredskaber som bolde, ærteposer og faldskærm. Børnene laver også mange forskellige springøvelser på redskabsbanerne så som f.eks. koldbøtter, forøvelser til hånd- og hovedstand samt vejrmøller. Målet med timerne er at have det sjovt, få selvtillid og sved på panden.

Badutspring

Dette er holdet for friske piger og raske drenge, som gerne vil bevæge sige til musik, springe over redskaber og have det sjovt. Vi vil slå kolbøtter på mange forskellige måder, stå på hænder, slå vejrmøller og træne balance- evnen. Ydermere vil vi have fokus på kropsspænding og begynde at lave indledende øvelser/forøvelser til springgymnastikken. Børnene får brugt deres kræfter og energi, og der ligges vægt på, at udfordre børnene, så de synes, at det er sjovt at dyrke idræt.  

Spirerne

På Spirerne begynder den mere målrettede springtræning med grundlæggende øvelser. Børnene vil bl.a. blive trænet i springøvelser på måtten så som håndstand, kolbøtter, vejrmøller, araberspring og kraftsping. Desuden vil fundamentet for flikflak blive grundlagt. På trampolinen øves opspring, knæløft, split, skrue og salto. Desuden vil spring fra springbræt over buk og plint indgå i træningen. Som en del af opvarmningen vil der indgå forskellige sjove lege, og der vil blive øvet gymnastiske grundøvelser på gulv, styrketræning og akrobatik.

Hvis man går i 3. klasse og kan lave vejrmøller, er det muligt at vælge Spring.

Spring  

Spring er gymnastikformen Teamgym for de større gymnaster, der gerne vil udvikle deres teknik og blive udfordret på deres spring. På holdet arbejder vi bl.a. hen imod at lære at lave araber flik flak og salto i trampolinen. I løbet af sæsonen vil der desuden blive arbejdet med en springserie, vi skal opvise med.

Så er du til VILDE SPRING og masser af aktivitet, så kom og vær med, når vi træner onsdag eftermiddag. Du får sved på panden (hvis du vil!) og bliver med garanti udfordret på noget, som du ikke kan i forvejen. Sammen kan vi lave et rigtig fedt springhold, og du får lært noget, som dine venner bliver imponerede over!

NB for 3. klasse: Hvis du går i 3. klasse skal du af hensyn til niveauet på resten af holdet kunne lave en vejrmølle og være klar til at lære at lave flik flak og salto i trampolinen. Hvis ikke du har dette grundniveau skal du vælge Spirerne.

Trampolin

Trampolinspring sker i “den store trampolin”. Det er en sport, som kræver en overraskende god kondition. Derudover vil du også skulle træne styrke, balance og koordination for at nå målet om fuld kropskontrol i luften. Der bliver stillet to professionelle trampoliner til rådighed. Det bliver udfordrende og super sjovt!

Crossdance™

Ka’ du li’ go’ musik, simple koreografier og masser af sved på panden, men savner du styrke- og pulsøvelser, så er Crossdance™ lige noget for dig! Crossdance™ kombinerer flere fitnesselementer i en power-packed time baseret på modulerne dance, bodytoning, cardio og balance. Modulernes rækkefølge er nøje sammensat, så du får den helt optimale træning!

Step & Styrke

Savner du også træning på den gode gamle stepbænk? Det gør vi, men vi vil også gerne have en stærk krop. 

I timen kombinerer vi derfor koreografi på stepbænken med styrkeøvelser i løbet af timen. 

Ved sæsonstart kan alle være med, men niveauet øges gradvist over sæsonen, så det lukkes for tilmeldinger 1. december.

Deltagerne er velkomne til at medbringe deres børn, såfremt disse ikke forstyrrer undervisningen. Der er mulighed for at børnene kan opholde sig i hallen, uden for træningsområdet.

SMART Training

SMART Training er træning af hjernen via fysiske øvelser. Lær at udfordre og stimulere din hukommelse og koncentration samtidig med at du træner koordination, balance og motorik. Husk at hjernen skal på samme måde som muskler holdes fit. Læs mere om SMART Training her. Holdet har opstart efter efterårsferien.

St. Lyngby IF

Skolevej 5, 3320 Skævinge

Du kan også finde os på Facebook og Instagram